top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
Erik dhamers.jpg
Sofie Ducheyne

19e plaats

Vlaams parlement

Geboren en getogen in Zoersel. Ze is moeder van drie prachtige dochters en een toegewijde nachtverpleegkundige in een woonzorgcentrum. Sofie is daarnaast ook een vrolijke spring in het veld en staat altijd paraat om anderen op te fleuren wanneer ze het moeilijk hebben.

In 2022 stond Sofie in de finale van Nurse of the Year. Haar ervaring als verpleegkundige heeft haar inzicht gegeven in de diepgaande pijnpunten van ons zorgsysteem. Ze kan zich opwinden in de huidige gang van zaken waar politici regels maken zonder ooit de werkelijke uitdagingen op de werkvloer te hebben ervaren. Sofie staat klaar om te strijden voor een zorgsysteem dat de mens centraal stelt, waar iedereen wordt behandeld als een mens en niet als een nummer.

De recente coronacrisis heeft ons geleerd dat onze overheid soms te ver gaat. Sofie gelooft dat de overheid zich niet moet bemoeien met uw privéleven. Lockdowns, Covid Safe Tickets, overmatige surveillance, beperkingen op contant geld en censuur zijn geen kenmerken van een vrije democratie. Sofie eist dat uw mensenrechten, inclusief uw eigendomsrechten, worden gerespecteerd en gehandhaafd.

Stem op Sofie voor een rechtvaardiger, vrijer en menselijker samenleving. Samen kunnen we het verschil maken.___

bottom of page