top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
Brigitte Bilquet.jpg
Brigitte Bilquey

16e plaats

Vlaams parlement

Mijn naam is Brigitte Bilquey.
Ik ben een ‘stay at home’ mama van 7 kinderen, waarvan de oudste 27 wordt en de jongste 10.

Al 28 jaar getrouwd met Peter van de Velde die vooral in het buitenland werkt en dus vaak afwezig is. Hierdoor moet ik mijn mannetje staan en alles georganiseerd krijgen.
Best veel werk dat met liefde wordt gedaan.
Mijn A2 Handel behaalde ik in de school Maria Middelares te Zelzate.

Ik ben een empathische vrouw met een uitgesproken mening en kom daar ook voor uit.
Een bezige bij ook, want naast toneel is koken en bakken mijn grote passie.
Ik bak mijn eigen brood, gebakjes, etc.

 

Waarom ik me kandidaat stel? Eerlijk gezegd was ik behoorlijk afkerig van politiek.
De machtsspelletjes, de beloofde veranderingen die er uiteindelijk niet komen, of wel komen maar niet in profijt van mij, ons en U!
Alles wordt duurder praktisch onbetaalbaar, sommige dingen onhaalbaar!

Waar ik me nu zorgen om maak is de toekomst van mijn kinderen. Een aantal van hen zijn al aan het werk. Zij blijven zo lang mogelijk thuis wonen om later een woning te kunnen kopen.
Dat lijkt vandaag de dag voor heel veel jongeren een onhaalbare toekomst terwijl dat voor Jan Modaal de buffer is tegen armoede. Ze moeten al een heus startkapitaal hebben om er nog maar van te mogen dromen. Maar niet elke ouder heeft de mogelijkheid om hen daarin te helpen. 
Veel ouders die vandaag met twee uit werken gaan kunnen bovendien amper sparen.
Waar zit de logica?

Schoolkosten vormen een flinke hap uit het budget waardoor verder studeren op den duur in het gedrang komt, zelfs onhaalbaar. Is verder studeren straks nog enkel nog weggelegd voor de rijken?
Voor het milieu en het klimaat is er nog veel werk aan de winkel, dat ontken ik niet, maar het moet voor elke mens wel haalbaar zijn en blijven.
 

En dan onze boeren: wij hebben ze hard nodig om de groenten, vlees en zuivel op ons bord te brengen. Het moet voor hen eenvoudiger worden want de administratieve last en allerlei regels en verplichtingen verstikken hen.

Migratie: gaat het nu niet wat al te makkelijk voor migranten? Moet dat niet anders?
Ik ben oorspronkelijk van Franse afkomst. Mijn grootouders hebben altijd hard moeten werken om zich in België te integreren en hebben niks gratis gekregen.
Vanaf de leeftijd van 3 maanden woonde ik bij hen in. Zij gaven mij waarden en normen mee die ik op mijn beurt doorgeef aan mijn kinderen: respect, eerlijkheid, hard werken, elkaar helpen.
Ik hecht daar enorm veel waarde aan.

Dierenwelzijn ligt mij nauw aan het hart. Ik ben een grote dierenvriend en heb thuis een aantal “vriendjes” waar ik graag voor zorg.

 

Ik kom op voor u en hoop dat ook uw stem naar “VOOR U” gaat.

-

bottom of page