top of page

EUROPEES PARLEMENT

Voor U visual solo.png
marta.jpg
Matthias Stoorvogel

1e opvolger

Europees parlement

40 jaar, gehuwd en vader van 4 kinderen, uit Haacht, Vlaams-Brabant. Geboren en opgegroeid in Mechelen. Nederlands-Belgische afkomst. Beroepsmatig heb ik bijna 17 jaar ervaring in internationaal goederenspoorvervoer.

Al 25 jaar volg ik het politieke verhaal in België. Telkens met grote interesse en aandacht voor het beleid dat men koos. Wat we de laatste 4 jaar gezien hebben was de druppel die de emmer deed overlopen. Het “hoe en waarom“ van beleidskeuzes zijn onduidelijk, slaan op niets of blijven onbeantwoord.

Daarbovenop komt het met de voeten treden van vrijheden en grondrechten door de uitvoerende machten in ons land (en bij uitbreiding Europa). Iets wat eerst onmogelijk leek maar nu algemeen aanvaard lijkt. De betutteling en autoritaire houding van onze huidige politiekers blijft aanhouden. Nieuwe wetten en regels blijven komen en iedere burger die niet in die pas loopt is niet solidair?

Het belang van de burger raakt meer en meer op de achtergrond geschoven terwijl de belastingdruk blijft stijgen. Waar voor uw geld krijg je al lang niet meer van onze overheid. Ons model lijkt uitgeleefd en is onbetaalbaar. Dit moet beter!

Getriggerd in mijn rechtvaardigheidsgevoel wil ik opkomen voor de toekomst! Ik wil voor mijn kinderen de vrijheid die we kenden terughalen, bewaren en beschermen. Daarom stap ik op “Voor U” om mee te werken aan het waarborgen van vrijheden, vereenvoudigen van regels en overheid en het eisen van transparantie, openheid en integriteit in besluitvorming en beleid voeren. Focus op efficiëntie zonder de zwakken in onze maatschappij te vergeten. Maar ook streven naar verantwoordelijkheidszin bij de politiek en de burgers, rechtvaardigheid en het gezin als hoeksteen.

Een diep ontzag en respect voor de waardigheid van ieder mens moet de maatstaf van al de beslissingen zijn.

Dat is wat er nodig is. Ik ga alvast “vollenbak” Voor U!


-

bottom of page