top of page
Voor U visual solo.png
 • Wanneer neemt Voor U deel aan de verkiezingen?
  Op zondag 9 juni 2024 neemt Voor U deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement, de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Brussels Parlement en het Europees Parlement.
 • Kan ik waar ik woon op Voor U stemmen?
  Ja, U kan in elke provincie en voor elk parlement Voor U stemmen. Voor U heeft 406 kandidaten verspreid over Antwerpen, Brussel, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Voor U komt op voor het Vlaams Parlement, de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Brussels Parlement en het Europees Parlement.
 • Kan ik mij nog kandidaat stellen Voor U?
  Ja, U kan zich nog kandidaat stellen tot 14/02/2024, 23u59. U klikt hier om zich kandidaat te stellen en volgt binnenkort de selectieprocedure.
 • Wat maakt Voor U uniek?
  Voor U biedt een alternatief want het is de enige politieke beweging die de particratie wil afschaffen, uw democratie herstellen en uw portemonnee beschermen. Voor U staat ook als enige voor staatsvermindering zodat U meer vrijheid en geld overhoudt. Daarmee is Voor U uniek in de politiek. U kan kiezen Voor U of alweer voor een partij. De leden Voor U delen dezelfde waarden. De kandidaten Voor U houden zich aan een Gedragscode zodat U kan rekenen op rechtschapen vertegenwoordigers. De vertegenwoordigers Voor U hebben vrije meningsuiting. Zo kan u rekenen op vrije mensen die uw belang voor ogen houden, niet het partijbelang. Voor U heeft 12 sterke principes waar haar vertegenwoordigers zich aan houden: De 12 Werken Voor U. Voor U is de eerste en enige politieke beweging in ons land opgericht door een vrouw, Els Ampe.
 • 7% van de stemmen, hoe denkt Voor U dat te halen?
  Uit een recente peiling van het Nieuwsblad blijkt dat 1 op 3 mensen niet weet op wie stemmen. De machtspartijen bekoren niet meer. Pure protestpartijen zijn voor velen geen optie. Veel mensen zijn politiek dakloos en verlangen een alternatief. Voor U biedt een alternatief want het is de enige politieke beweging die de particratie wil afschaffen, uw democratie herstellen en uw portemonnee beschermen. Voor U staat ook als enige voor staatsvermindering zodat U meer vrijheid en geld overhoudt. Daarmee is Voor U uniek in de politiek. De vertegenwoordigers Voor U hebben vrije meningsuiting. Zo kan u rekenen op vrije mensen die Uw belang voor ogen houden, niet het partijbelang. Voor U heeft 12 sterke principes waar haar vertegenwoordigers zich aan houden: De 12 Werken Voor U. Voor U staat voor samenwerking. Enkele burgerpartijen die deelnemen aan Voor U zijn gepeild op 2% toen ze voor het groot publiek onbekend waren. Deze verschillende burgerpartijen Vista, Volksliga, Vrijheid en L99 werken samen met onafhankelijken, ex-LDD’ers en ex-Open VLD’ers. Door al deze krachten te bundelen is 7% meer dan haalbaar.
 • Heeft Voor U veel verschillende mensen met uiteenlopende meningen?
  Er is veel dat de kandidaten Voor U bindt, vooral de wens om uw democratie en uw portemonnee te beschermen tegen de machtspartijen. Wij zijn ook gebonden door De 12 Werken Voor U, onze waarden en onze Gedragscode. Zoals in elke familie, organisatie of bedrijf zijn alle mensen bij ons uniek en verschillend. Wij aanvaarden de verschillen en werken samen Voor U.
 • Is Voor U een oplossing tegen de politieke versnippering?
  Voor U bracht verschillende burgerpartijen samen die anders apart waren opgekomen. Voor U staat dus voor samenwerking. Zo is Voor U de enige politieke beweging die komaf wil maken met de particratie.
 • Hoe staat Voor U tegenover het Cordon?
  Voor U praat met iedereen. Andere partijen sluiten uit. De vertegenwoordigers van Voor U wegen elk voorstel apart af. Als het een goed voorstel is voor de burger dan stemt Voor U mee, anders niet, ongeacht wie het voorstel indient. En samen besturen? Voor U stelt zich bescheiden op. Wij mikken op 7%, 10 zetels, vertegenwoordigers in elke provincie en parlement om uw belang te behartigen. De kans om met 7% mee te besturen is niet groot. Voor U is wel bereid gedoogsteun te geven aan een minderheidsregering. Elk voorstel wordt dan in eer en geweten afgewogen.
 • Waar haalt Voor U het geld om campagne te voeren?
  De bestaande politieke partijen in ons land ontvangen jaarlijks 80 miljoen euro belastinggeld. Voor U ontvangt niets. De bestaande politieke partijen hebben een verbod ingesteld op sponsoring van politieke partijen door bedrijven. Ze hebben ook verboden dat mensen meer dan 500 euro doneren aan een politieke partij. Wie meer dan 125 euro doneert moet bovendien zijn naam kenbaar maken. De politieke partijen hebben er dus alles aan gedaan om nieuwe partijen de weg te versperren. Maar, Voor U zet door! Steunt U De 12 werken Voor U? Voor U is u zeer dankbaar voor uw gulle steun. Alle giften zijn welkom vanaf 1 euro tot 500 euro. Vanaf 125 euro verplicht de wetgever u uw naam achter te laten. Tussen 1 euro en 125 euro kan u anoniem doneren. Steun hier. Voor U eert klein en groot.
 • Wat is Uw ambitie?
  De ambitie Voor U is de 12 Werken Voor U te realiseren. Daarom mikken we op 7% bij de verkiezingen van 9 juni 2024. Zo halen we in elk parlement in elke provincie een vertegenwoordiger die de 12 werken op de politieke agenda kunnen zetten.
 • Is Voor U links of rechts?
  Voor U is rechtdoor. Voor U is anders dan de bestaande politieke partijen want haar leden houden zich aan 12 principes en hebben vrije meningsuiting. Bij Voor U zijn er mensen die zich volks, liberaal, libertair, libertijns, Vlaams progressief, neutraal, sociaal, conservatief en onafhankelijk noemen. Wij zijn mensen die gebonden zijn door onze waarden en De 12 Werken voor U. Wij aanvaarden onderlinge verschillen en werken samen.
 • Waarom is Voor U voordeliger voor de burger?
  Voor U is een politieke beweging en wijst partijbelang af. De bestaande partijen laten zich verleiden door de 80 miljoen partijfinanciering. Daarmee betalen ze extra aan de partijleden die in de pas lopen, beleggen in aandelen en kopen vastgoed. Vlaams Belang en N-VA betalen er zelfs meer dan 1.500.000 euro per jaar aan het Amerikaanse Meta (Facebook…). Ze zijn meer bezig met hun eigen voortbestaan en minder met wat voor u van belang is: de bescherming van uw vrijheid en uw portemonnee. Bij de bestaande partijen spelen ook de belangen van lobbyorganisaties die deel uitmaken van hun zuil. Denk maar aan de moeder van voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau die voorzitter is van Solidaris (Socialistische Mutualiteit). Of aan voormalig Vlaams minister-President Kris Peeters (CD&V) die een politieke benoeming kreeg in de EU en zo 500 miljoen euro leende aan Open VLD Brussels minister van Financiën Gatz om de bodemloze put in de Brusselse begroting te dichten. Denk aan minister Frank Vandenbroucke die de Covid-mails niet wil vrijgeven. Of aan de politieke benoemingen van de N-VA in de Vlaamse administratie. Voor U doet daar niet aan mee. Transparantie en democratie staan hoog in ons vaandel. Voor U dient voorstellen in in uw belang.
 • Welke waarden heeft Voor U?
  Menselijk Toegankelijk Vrijdenken: Intellectuele vrijheid en eerlijkheid Vrij Onderzoek Vrije meningsuiting Recht op vrijheid van denken en geloven Verantwoordelijk Transparant Democratisch (anti-particratisch, anti-autocratisch, anti-nepotisme) Integer: rechtschapen, oprecht en authentiek Wederzijds vertrouwen en samenwerken Respect tonen om wederkerigheid te verdienen Inclusief: Geen uitsluiting op basis van uiterlijke kenmerken, huidskleur, leeftijd, gender, geaardheid, enz... Afwijzing van alle vormen van intimidatie, pesterijen of geweld. Zelfbeschikking Plezier in leven en leren
bottom of page