top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
Erik dhamers.jpg
Erik D'hamers

8e plaats

Kamer van Volksvertegenwoordigers

Erik D’hamers (Beveren, 4 oktober 1972) bracht zijn jeugd door in de Antwerpse Kempen, waar hij in Grobbendonk bij de scouts actief was en later bij de Chiro in Bouwel. In Grobbendonk nam hij ook deel aan het verenigingsleven bij de lokale radio Montana. Hij studeerde Industriële Wetenschappen in het Technisch Instituut Scheppers te Herentals en behaalde een graduaat Logistiek aan het Hoger Instituut der Kempen (nu Thomas More Hogeschool).



In 1994 startte Erik bij Eriks (Baudoin) in Antwerpen en verhuisde naar de stad. Na ook in Hoboken, de Haven en in Mol gewerkt te hebben, is hij nu technical sales in het hoofdkantoor in Berchem.



Bij de Vlaamse Volksbeweging was hij vormingsverantwoordelijke en richtte in 2015 met een aantal gelijkgezinden de netwerkgroep Vlinks en in 2021 de Vlaams-progressieve partij Vista op. In 2023 sloot Vista zich aan bij de kieslijst Voor U toen Els Ampe uit Open VLD stapte.



Erik is getrouwd en heeft een dochter en 2 pluskinderen.



Hobby’s: zeilen, reizen en fotografie.

 

Sport: lopen, fitness, wandelen, fietsen en zwemmen.



Politiek interesseert Erik al heel lang. Maar helaas behoort hij tot een minderheid van de Vlamingen, terwijl politiek té belangrijk is om enkel aan politici over te laten. Er gaapt een immens diepe kloof tussen de Vlaming en de politiek. En om die kloof te dichten kunnen we niet meer rekenen op de bestaande partijen. Daarom zet hij zich graag in voor een project als Voor U.



Het is een cliché, maar er moet echt geluisterd worden naar de mensen: wat zijn hun noden, waar maken ze zich zorgen over, wat zijn de echte problemen in de samenleving? Daar moet de politiek mee bezig zijn, niet met politieke machtsspelletjes, het voortbestaan van de partij of de marketing van de voorzitter.



Voor U is voorstander van meer participatie. Iedereen moet betrokken worden bij het beschaafde politieke debat. Participatieve democratie maakt het beleid in overeenstemming met de échte noden van de samenleving. Het is de weg naar meer rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en herverdeling. Participatie biedt permanente vernieuwing en versterking van overleg en samenwerking tussen overheid, economie en bevolking. Hoe meer iedereen betrokken wordt bij de samenleving, hoe beter en sterker mensen zich thuisvoelen in de samenleving.



Erik is vooral actief rond de thema's preventieve gezondheidszorg, economie, Nederlandse taal, techniek & wetenschappen en pacifisme. 



-

bottom of page