top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
Erik dhamers.jpg
Fleur De Boever

13e plaats

Kamer van Volksvertegenwoordigers

Fleur De Boever, geboren op 05 oktober 2000 te Edegem, wonende te Brecht, dochter van Peter De Boever, eveneens kandidaat op de lijst voor het Vlaams Parlement (7de plaats).

Fleur is een jongedame met een sterk karakter die weet wat ze wil.

Reeds op jonge leeftijd wist ze dat ze kapster wilde worden. Ze behaalde haar diploma haarstyliste dan ook in volle coronaperiode. Tijdens haar opleiding werd ze echter enorm geïnspireerd door enkele leerkrachten Engels en PAV door hun alternatieve manier van lesgeven. Ondanks het dikwijls moeilijke doelpubliek in het beroepsonderwijs, wisten zij toch tot de studenten door te dringen.

Doordat de jobs op dat moment niet voor het grijpen lagen, besliste ze om verder te gaan studeren als leerkracht middelbaar onderwijs PAV-Engels. Komende van het beroepsonderwijs, was dit geen evidente keuze maar na hard werken, zal ze dit jaar afstuderen.

Eind januari vertrok Fleur op Erasmus naar Denemarken waar ze tot half juni zal verblijven. Ze volgt er een sociaal project waarin kinderen met sociale of leerproblemen op een creatieve manier benaderd worden om zo te leren omgaan met hun problemen. Deze reis heeft haar ook heel wat inzichten gebracht die ze graag mee naar België wil terugbrengen.

Denemarken scoorde in 2023 namelijk plaats 2 als gelukkigste land ter wereld (België plaats 20) en scoorde ook hoog wanneer het op goed en kwalitatief onderwijs aankomt. Ze focussen vooral op de dingen die er toe doen zoals welzijn, familie, vrienden en vrij leven.

Doordat politiek regelmatig over de keukentafel werd besproken thuis, was het bijna vanzelfsprekend dat Fleur ook politiek geëngageerd zou raken. Zij stond op 16-jarige leeftijd mee aan de wieg van Jong VLD Brecht. Ze maakt ook deel uit van het bestuur van Open VLD Brecht. Niet veel jonge mensen vinden zich in politiek en daar kan ik ook inkomen. De manier waarop politiekers zich soms gedragen, is ronduit een schande.

Dan heb je 2 keuzes: je verzet je er tegen door bij de verkiezingen een proteststem uit te brengen of je gaat persoonlijk mee in het verweer. Ik heb er voor gekozen om niet langs de zijlijn te staan klagen. Als onze generatie er iets van wil maken, dan moeten we het zelf doen en niet wachten tot iemand anders het voor ons doet.

bottom of page