top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
Erik dhamers.jpg
Jan Claessens

12e plaats

Kamer van Volksvertegenwoordigers

Hallo.

Hier geen derde persoon of welkompraatjes. Ik sta hier omdat ik bezorgd ben.

Omdat elke Belgische baby geboren wordt met een kleine 50000€ (staats)schuld rond de nek. Omdat onze oude dag alleen kan betaald worden als men onze kleinkinderen uitperst als citroenen. Om het feit dat er in onze 7 volksvertegenwoordigingen telkens maar een tiental personen zit. Zo lijkt het toch. De dag na de verkiezingen gingen tot nu toe al de gemaakte beloftes het raam uit. Elke verkozene die u afvaardigde, stemde vanaf dan prompt volgens bevel van de fractieleiders. Vraagt U zich ook niet af waarom we zoveel geld aan 7 praatbarakken en 6 regeringen spenderen als onze verkozenen hun mond niet mogen opendoen?

Vandaar mijn keuze: Voor U. Eén mening over 12 kerndomeinen. Verder stemmen zoals mijn kiezers het vragen. Eindelijk terug wat meer democratie, weg met de onbetaalbare particratie! We vermijden al 30 jaar versnippering. Juist daardoor zitten we nog steeds met “hetzelfde”. Net als u, dacht ik enkele keren dat er verandering op komst was. Maar tot nu toe ging men telkens achter de sollen en de zitjes. Dankzij de supervette Belgische partijfinanciering worden zelfs oppositiepartijen hier al slapend rijk. Wie verwacht dan echt dat die het risico gaan nemen om af te gaan? Precies daarom willen wij die centen halveren. En deels koppelen aan de stemmen! Vertrekt uw verkozene? Dan verliest de partij middelen. Dat zal de inzet langs alle kanten verhogen.

Je kan dus niet meer stellen dat “ze allemaal hetzelfde zijn”, dat het logisch is om steeds opnieuw op dezelfde bedriegers te stemmen ondanks het massale kiezersbedrog. Omdat er “toch nooit iets zal veranderen”. Dat klinkt niet erg gelukkig, niet? Wij zijn anders. Als jullie meewerken, zal de rest ook moeten veranderen. Niet in 1 jaar. Zelfs niet in 1 legislatuur, want de klassieke partijen hebben verandering via de grondwet verbannen. Geef me 2 x uw stem, niet meer, niet minder. Want ik verzeker jullie, dit wordt niet mijn pensioenplan.

Dus als je écht verandering wil, weet je hoe je moet stemmen. Stem voor U. Er is immers geen alternatief meer.
En eerlijk, zelfs al wordt dit op de lange termijn misschien ook niets, dan hebben jullie ze dan minstens één keer laten schrikken. Wie weet volstaat dat al zodat jullie niet meer als dom kiespubliek behandeld worden.

Voor de nieuwsgierigen: dit jaar in oktober stap ik op tram 6. Geboren in Berchem, al 53 jaar Kempenaar in het groene Balen. Lokaal schud ik al jaren aan de boom, tot zeer grote ergernis van de klassieke partijbonzen en de lokale bureaucratie. Een realist die aan vrijwilligerswerk doet. Ik volg elke dag wat er in de wereld gebeurt en ben niet naïef. Carpe diem. En ik weet het zeker: de toekomst is maakbaar.

Kleur ze mee fuchsia!

Jan.

PS.: Stem alstublieft niet op Blanco. Die zetels zullen niet leeg blijven, hoe naïef kan men zijn? Zo geef je jou zuur verdiende belastinggeld helemaal gratis weg!

PS2.: Ben je te jong om het bovenstaande te ontcijferen? Pech. Gebruik je verstand en doe je ouders niet na. De rekening is namelijk voor jullie. Je mag me ook altijd contacteren. Dan leg ik het je haarfijn uit.

bottom of page