top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
Erik dhamers.jpg
Peter De Boever

6e plaats

Vlaams parlement

Peter werd geboren in Schoten op 16 juni 1966 maar woont tot op de dag van vandaag in Sint-Job-in-‘t-Goor, in de Antwerpse Noorderkempen.

Sinds zijn jeugdjaren is muziek de leidraad geweest, niet als muzikant maar als DJ Peter De Vlaminck, zowel op lokale radio’s als in het nachtleven. Later evolueerde dit naar het organiseren van party’s en het management in discotheken.

Peter is dit jaar 20 jaar getrouwd en heeft 1 dochter Fleur, die eveneens kandidaat is bij Voor U op de 13de plaats voor de kamer van volksvertegenwoordigers.

Door een hersenbloeding in 1998 en door de gevolgen die daaruit voortvloeiden op lange termijn is Peter in invaliditeit terecht gekomen. Hij bleef echter niet bij de pakken neerzitten en trachtte zich toch nog nuttig bezig te houden. Nog voor de komst van facebook, startte hij een blog sintjob.tk die tot doel had alle inwoners te informeren over alles wat met het dorp te maken had. Op dat moment was er online nog niet zoveel informatie beschikbaar. Omwille van een groter bereik werd dit Brechtsnieuws.be en later ging dit over naar een facebookpagina.

Bij de opkomst van de “ge zijt van…” groepen, sprong hij ook daar mee op de kar en startte pagina’s voor Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts. Op zijn manier tracht hij alle mensen uit 2960 te verbinden en te informeren. Het netwerk groeit nog elke dag aan.

Omdat ook persoonlijk sociaal contact belangrijk is en hij niet enkel vanachter zijn tablet contact wil met mensen, startte hij 2 jaar geleden ook een Viatim punt op in Sint-Job waardoor hij een pakketjesdienst aanbiedt voor mensen die niet tijdens de normale openingsuren in een afhaalpunt geraken. Dit is een sociaal economie initiatief dat op kleine schaal het leven van de fulltime werkende mensen een klein beetje tracht te vergemakkelijken.

Politiek werd Peter met de paplepel meegegeven van thuis uit hoewel Peter daarin zijn eigen weg heeft gezocht. Gevoelsmatig heeft Peter zich altijd liberaal gevoeld en heeft zich dan ook een tijdlang volop geëngageerd voor Open VLD maar de richting die de partij nu uitgaat, strookt niet meer met de waarden en normen die hij nastreeft. Daarin sluit hij meer aan bij het VOOR U verhaal.

Politiek moet gaan om het algemeen belang en de ECHTE noden van de maatschappij, geen postjespakkerij, gelobby of machtsspelletjes. Op die manier kunnen geen goede beslissingen genomen worden.

Mensen zijn het beu dat voor hen bepaald wordt wat ze mogen zeggen, doen of waarvan ze mogen genieten. Laat nog voldoende vrijheid over.
Het lot van de lokale radio’s en de evolutie die ze de laatste jaren doormaken, ook op vergunningenvlak, ligt me nauw aan het hart. Meer algemeen wil ik me graag inzetten voor media.
Daarnaast wil ik er ook op toezien dat onze jeugd kan blijven uitgaan want de horeca en uitgangswereld staan zwaar onder druk.

-

bottom of page