top of page

BRUSSEL

Voor U visual solo.png
ELS - shoot41806NB.jpg
Jan Wostyn

1e plaats

Vlaams parlement

o Geboortedatum : 20/09/1979

Opleiding/Diploma´s
- Master Economische Wetenschappen
- Bachelor Sinologie, hoogste niveau Chinees HSK6
- Internationale MBA 2009, Vlerick

Beroep
- Zij-instromer leraar Engels in secundair onderwijs, Brussel
- Privé-leerkracht Chinees als zelfstandige

Functie binnen de partij
- Mede-oprichter en bestuurslid
- Co-voorzitter van de stichtende burgerpartij Vista


Wie ben ik en waarom doe ik aan politiek?
Geboren en getogen in Vlaanderen, studeerde ik af als econoom en sinoloog aan de KULeuven. Na een carrière als ondernemer in China, consultant in Brussel en docent op de Hogeschool in Mechelen, sta ik momenteel als zij-instromer leerkracht Engels in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel om zo mijn steentje bij te dragen aan het terugdringen van het lerarentekort. Deze ervaring in de praktijk geeft me een goede voeling met van wat er écht schort aan ons onderwijs.
Ik zette mee mijn schouders onder “Voor U” omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat politieke verandering enkel kan door échte politieke vernieuwing in het politieke centrum. Ik geloof niet in het aanbod van extreemlinks of extreemrechts, maar voel evenzeer dat de centrumpartijen al veel te lang vastzitten in politique politicienne waarbij eigenbehoud primeert op het belang van de burger, uw belang.

Wat zijn mijn strijdpunten?

Onderwijs | Met Voor U willen we het met een aantal gerichte maatregelen veel aantrekkelijker maken voor leraars om in deze stad les te geven, zodat we het lerarentekort in Brussel voor eens en altijd kunnen oplossen én het Nederlandstalig onderwijs zelfs verder uitbouwen zodat alle ouders die hun kinderen willen inschrijven in Nederlandstalige scholen ook echt een plek vinden.

Groen in en rond de stad | Met Voor U willen we een moratorium op de vernietiging van groen gebied in en rond de stad. Om de wooncrisis het hoofd te bieden moeten we niet de laatste groene ruimtes opofferen, maar in tegendeel inzetten op snellere en vlottere bouwvergunningen in de stad zelf waar nog zoveel mogelijkheden zijn om samen met woningaanbod te vergroten

Netheid en veiligheid | Dé grootste ergernis van de Brusselaar is zonder twijfel het vuil dat overal op straat te vinden is in Brussel. Laten we eindelijk werk maken van ondergrondse afvalcontainers. Een nettere stad zal ook een veiligere stad worden, maar dat alleen zal niet volstaan. Een fusie van de politiezones, meer agenten op straat en minder achter een bureau en terug inzetten op wijkagenten die hun buurt echt kennen, zijn nodig om de veiligheid terug te brengen.


___

bottom of page