top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
3B0A9191 HI.jpg
Kim Geybels

1e plaats
Vlaams parlement

Kim werd in 1981 in Herk-de-Stad geboren, als eerste dochter en kleindochter in haar Limburgse familie. School liep ze in Linkhout, Lummen en Herk-de-Stad waarna ze afstudeerde in Moderne Talen - Wetenschappen.

Daarna ging het richting Diepenbeek, naar het LUC (Limburgs Universitair Centrum) voor een studie Biomedische Wetenschappen. Na 2 jaar besefte Kim echter dat, hoewel de wetenschap boeiend was, ze liever met mensen dan met proefbuisjes wou werken. Dan volgde ook de omschakeling naar geneeskunde, waarbij ze eerst haar kandidatuur in Diepenbeek afmaakte en vandaar doorging naar Leuven voor haar doc-jaren.

Tijdens haar studies deed ze 2 bijzondere interesses op, eentje voor spoedgeneeskunde en eentje voor politiek. Als jongere was ze in het jongerenbestuur van Jong N-VA terechtgekomen, waar ze doorgroeide naar het "volwassen" partijbestuur.

Ondertussen ging ze in 2008 als spoed- en MUG-arts aan het werk in Overpelt (nu Pelt), terwijl ze voortbouwde aan haar politieke carrière. In 2010 werd ze zo rechtstreeks verkozen als senator met meer dan 40.000 stemmen. Spijtig genoeg kwam aan dit verhaal snel een einde na een dispuut met de N-VA waarna ze ook uit de senaat moest vertrekken. 


Later werd in een arrest van het Hof van de Rechten van de Mens rechtgezet dat hiermee het recht op vrije verkiezingen met de voeten was getreden, en werd België veroordeeld. Voor Kim betekende dit vooral het begin van een lange pauze uit de politiek.

Tussen 2010 en 2019 bleef ze steeds werkzaam als spoedarts in Pelt en Hasselt. Daarnaast kon je haar vaak op het circuit van Zolder vinden als motorsportarts en op diverse evenementen zoals Graspop en de Sanicole Airshow. 


In 2019 verhuisde ze naar Sint-Martens-Latem voor de liefde, waar ze nu gelukkig samenwoont. Samen met haar partner Tom heeft ze 1 dochter van 1 jaar, Elisabeth. Verder is Kim ook plusmama van 2 kinderen. Ze werkt ondertussen part-time als adjunct-hoofdarts en part-time als spoedarts.

In haar vrije tijd probeert ze nog steeds regelmatig een balletje te slaan op een tennisveld en een goed boek te lezen. Een leuke reis is altijd mooi meegenomen.

De politieke microbe is echter gebleven en in 2024 stak deze weer de kop op. Voor Kim was het al lang duidelijk dat heel wat mensen niet meer in "de politiekers" geloofden en niet wisten op wie nog te stemmen.


Begin 2024 kreeg ze het programma van Voor U van Els Ampe voor haar neus en wist meteen dat dit een fris, nieuw alternatief in de politiek was. Naast de 12 werken was het voor Kim ook erg belangrijk dat de nieuwe partij tegen de particratie was. Zolang er rond de 12 werken wordt gewerkt, heeft ieder zijn vrijheid van denken en spreken, ook parlementariërs. Vooral parlementariërs.

Kim zegt het graag met de woorden van Els: "het is zo'n rommel geworden, zo kunnen we het land toch niet achterlaten voor onze kinderen".

-

bottom of page