top of page

VLAAMS-BRABANT

Voor U visual solo.png
steven ontmaskering_1.jpg
Steven Arrazola de Oñate

1e plaats
Vlaams parlement

Steven Arrazola de Oñate (Leuven, 9 januari 1985) is veteraan, bestuurder van een verzekeringskantoor en tevens auteur.

Steven groeide op in Wakkerzeel als oudste uit een gezin van 5. Hij liep school aan het Montfortcollege in Rotselaar waarna hij van 2003 tot 2008 aan de Koninklijke Militaire School in Brussel studeerde. Daar behaalde hij een Master in Sociale- en Militaire Wetenschappen. Hij was ongeveer 10 jaar actief als Inlichtingen- en Veiligheidsofficier voor Defensie en vertoefde gedurende meer dan 2 jaar in het buitenland voor zijn werk. Steven was actief in het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens zijn militaire zendingen heeft hij ervaren hoe het is om te leven in landen waar de veiligheid van de inwoners niet gegarandeerd is. Hij beseft daarom heel goed dat we zeer gelukkig mogen zijn om in een land te leven waar het relatief veilig is.

In zijn drie laatste jaren bij Defensie werkte hij voor het BACA (Benelux Arms Control Agency). In deze functie voerde hij mee inspecties uit. Dit voornamelijk in voormalige Sovjetlanden in het kader van het CFE Verdrag, Weens Document en het Open Skies Verdrag. Daarenboven vertegenwoordigde hij België geregeld in werkgroepen van de OSCE in Wenen. Door zijn groeiende interesse in politiek en het verlangen om daar zijn schouders onder te zetten, nam hij in 2018 afscheid van Defensie.

Naast zijn carrière als beroepsofficier is hij ook ondernemer. In 2012 startte hij, samen met zijn broer Jonathan, een eigen verzekeringskantoor.

Steven Arrazola de Oñate beschrijft zichzelf als een liberaal in hart en nieren en koos daarom in het verleden voor Open VLD. In 2018 nam hij deel aan de verkiezingen als kandidaat op de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een jaar later kwam hij eveneens op voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij was meerdere jaren betrokken in de lokale en nationale politiek. Naar aanleiding van de coronacrisis kon hij zich naar eigen zeggen echter steeds minder vinden in het liberalisme dat Open VLD uitdraagt en besloot daarom in de zomer van 2021 zijn ontslag te geven als lokaal voorzitter. Daarnaast nam hij eveneens ontslag uit al zijn andere politieke mandaten.

Toen Els Ampe in het najaar van 2023 bekend maakte dat ze met de nieuwe politieke beweging Voor U naar de kiezer zou trekken, besloot Steven zich aan de sluiten bij dit verbindend project. Enerzijds omdat hij al verscheidene jaren een goede band met Els had, anderzijds omdat de 12 werken van Voor U zullen zorgen voor een frisse én broodnodige wind in het Vlaamse politieke landschap.

-

bottom of page