top of page

VLAAMS-BRABANT

Voor U visual solo.png
Vandervelden.jpg
Diane Van Stappen

10e plaats

Vlaams parlement

Diane Van Stappen, een kinesiste uit Grimbergen, is een vrouw met vele facetten. Met een achtergrond in Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de VUB, heeft ze haar professionele leven gewijd aan het helpen van anderen. Naast haar carrière is Diane ook een toegewijde moeder van vier dochters, een rol die ze met liefde vervult.

Tijdens de coronacrisis heeft Diane met groeiende verbazing toegekeken hoe onze maatschappij veranderde. Ze zag hoe onze rechten en vrijheden steeds meer werden ingeperkt en hoe het normaal leek te worden om bepaalde bevolkingsgroepen, met name de ongevaccineerden, te stigmatiseren en te bekritiseren. Deze ontwikkelingen raakten haar diep en motiveerden haar om actie te ondernemen.
In haar overtuiging dat onze samenleving gebukt gaat onder een overdaad aan verboden en verplichtingen, die vooral de minderbedeelden treffen, besloot Diane om een verschil te maken. Ze gelooft dat veel van deze maatregelen weinig bijdragen aan de veiligheid of het milieu, maar eerder dienen om de staatskas te spekken via buitensporige boetes. Haar visie op een rechtvaardiger en vrijer België drijft haar om deel te nemen aan de politiek.

Naast haar betrokkenheid bij sociale kwesties, deelt Diane ook een passie voor honden. Als fervent hondenliefhebber pleit ze voor de mogelijkheid om verantwoord los te kunnen wandelen in rustige en autovrije omgeving waarbij honden de vrijheid krijgen om op hun eigen tempo te bewegen , maar altijd onder controle blijven. Ze is van mening dat losloopweiden slechts een beperkt nut hebben ,en benadrukt dat ze geen vervanging kunnen zijn voor verantwoordelijkheid en toezicht en al helemaal geen alternatief voor (verantwoord) los wandelen.

Met haar diverse achtergrond en diepgewortelde overtuigingen staat Diane Van Stappen klaar om haar gemeenschap te vertegenwoordigen als een kandidaat voor de nieuwe politieke partij Voor U.____

bottom of page