top of page

VLAAMS-BRABANT

Voor U visual solo.png
Vandervelden.jpg
Katrien de Keyser

10e plaats

Kamer van Volksvertegenwoordigers

Katrien De Keyser is een positieve probleemoplosser. Katrien is geboren en getogen in Vlaams-Brabant. Ze is opgegroeid in Bekkevoort, gaan studeren en wonen in Leuven en woont nu met haar gezin in Lubbeek. Ze heeft masterdiploma en aggregaat in Natuurkunde en een bachelordiploma in Interieurontwerp. Met haar brede ervaring in het onderwijs, de bank- en bouwsector is ze van vele markten thuis.

Katrien vond al een tijdje dat de politiek een frisse wind kan gebruiken. Ze staat op de lijst van Voor U omdat ze mee wil werken aan duurzame verandering. In de huidige politieke cultuur staan particratie en polarisatie voorop. Katrien is overtuigd dat het effectiever en gedienstiger kan en ziet hier raakvlakken met Voor U. Een effectievere en slankere regering kan immers sneller stappen vooruit zetten. Ook het doorbreken van de particratie, zorgt voor het herstellen van de democratie en brengt de volksvertegenwoordigers opnieuw
dichter bij de burger.

Luisteren en de motieven en het gedrag van mensen begrijpen is de basis om duurzame stappen vooruit te zetten. Dat ondervindt ze dagelijks in haar eigen interieurstudio: “Echt luisteren en het begrijpen van de noden van de toekomstige gebruikers is het belangrijkste deel van goed ontwerp. Dat mag gerust ook meer in de politieke wereld gebeuren. Er wordt veel te snel over de hoofden van de mensen beslist en tegelijk gaat alles heel traag in de politiek, dat is een paradox die ik graag wil doorbreken.”

Eén van de doelen van Voor U is het opstellen van minder regels. Daar staat Katrien 100% achter. “Of het nu in een school, op het werk of in de publieke samenleving is, er is een limiet aan het aantal regels dat je een groep mensen kan opleggen. Ga je over die limiet dan haken mensen af, worden onverantwoordelijk of gedragen zich meer individualistisch. We willen juist een maatschappij waar mensen zelfsturend kunnen zijn. ”

Focussen op de kerntaken en een effectief beleid dat doordrongen is van democratie, vrije meningsuiting en mensenrechten, daar gaat Katrien voor. Ze doet dat Voor U op 9 juni.

-

bottom of page