top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
b9b13fb8-9467-4fd4-9142-b26e8b561e81.JPG
Herman Boel

26e plaats

Vlaams parlement

Herman Boel (Aalst, 3 juni 1971) is wat je een bezige bij kunt noemen. Nadat hij zijn jeugd in het Sint-Jozefscollege en KSA Sint-Maarten in Aalst heeft doorgebracht, studeert hij Vertaler-Tolk Engels-Spaans aan de toenmalige Provinciale Hogeschool voor Vertalers en Tolken in Gent (nu: Universiteit Gent).

Na zijn studies begint Herman zijn carrière in de nieuwsdienst van VTM. Na een jaar wordt hij projectmanager in achtereenvolgens vier verschillende Belgische vertaalbureaus, een functie die hij vijftien jaar lang uitoefent. In die tijd is hij ook tien jaar lang bestuurslid van N-VA Aalst, waar hij zes jaar lang secretaris en twee jaar ondervoorzitter is.

2010 is een jaar van verandering. De politieke activiteiten worden stopgezet (wegens de komst van Vlaams Belangers in de lokale afdeling) en hij vestigt zich als zelfstandig vertaler in Erembodegem. Na enkele jaren breidt hij die activiteit uit naar andere talen en wordt zijn bedrijf, Alta Verba, een echt vertaalbureau dat met binnen- en buitenlandse bedrijven samenwerkt.

In datzelfde jaar, 2010, komt ook zijn eerste boek uit bij Uitgeverij Lannoo: Het Woordenboek van de Scepticus is een klepper, maar verkoopt prima. Het zou niet bij dat ene boek blijven. Daarna volgen nog zeven andere boeken en ook twee scheurkalenders. Voor oktober 2024 en voor 2025 zijn nog twee nieuwe boeken gepland. De al uitgebrachte weetjesboeken worden nu ook aangevuld met weetjesvideo’s.

Herman moest niet nadenken om zich kandidaat te stellen bij voor Voor U. Dagelijks lees je berichten die onthullen hoe ontzettend slecht dit land in elkaar zit, hoe sommige politici van incompetentie een deugd hebben gemaakt en hoe er een overweldigend gebrek is aan gezond (boeren)verstand.

Maar nog het meest stoort Herman zich aan de hardnekkige gewoonte van onze politici om steevast de symptomen van een probleem aan te pakken en niet de oorzaak van het probleem. Het resultaat laat zich raden: er raakt zelden echt iets opgelost.

Samen met lijsttrekker Kim, al jarenlang een goede vriendin, en de andere kandidaten biedt hij u graag een alternatief voor de huidige regeringspartijen en de extremistische partijen.

Er is deze keer wél een alternatief. Stem Voor U!

-

bottom of page