top of page

ANTWERPEN

Voor U visual solo.png
inge aangepast.jpg
Inge Faes

1e plaats
Vlaams parlement

Onder het motto van “wat je zelf doet, doe je meestal beter” zet Inge haar schouders onder Voor U.

De 50-jarige advocate uit Puurs is al sinds haar 17e gebeten door en actief in de politiek. Ze werd lid van de Volksunie en volgde uiteindelijk naar N-VA, waar ze in 2010 rechtstreeks werd verkozen in de Senaat. Ze nam afscheid van N-VA in 2014 en zetelde verder als onafhankelijke. Momenteel zetelt ze in de Gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands voor de lokale beweging Kr8!

Haar juridische achtergrond en politieke ervaring maken haar de perfecte lijsttrekker. Als jeugdadvocaat zet ze in op politiek bij de mensen, ondersteuning en organisatie van beneden naar boven : de kerntaken van de overheid beperken dus. Bovendien volgde ze twee postacademische opleidingen : zee- en binnenscheepvaartrecht en medisch recht, allebei in Antwerpen, waar ze ook haar rechtendiploma behaalde en waar ze al meer dan 25 jaar aan de Balie verbonden is.

Ze is mama van twee zonen, oprichter van het natuurproject Den Hexenketel en de ontwerper van het voedselbos Den Wandelgaerd in Puurs-Sint-Amands. Als hobby zingt ze als sopraan in het koor Illucia.

Als advocaat kom ik dagelijks de echte problemen van de mensen tegen, aldus Inge. Mensen die in constante armoede leven, kinderen die geen thuis hebben, begeleiders in instellingen die uitvallen door burn-outs, het blijft maar komen.

Ik heb er genoeg van dat parlementairen wetten maken en dan zogenaamde experts laten opdraven om hun idee te ondersteunen, zonder dat zij zelf nog een link hebben naar de mensen op het veld. Je vindt immers altijd wel een expert om een standpunt te verdedigen. Maar ik heb nooit geweten dat een gewone burger werd uitgenodigd in het parlement om zijn ervaringen te delen.

Daarom is het deze keer aan u, en Voor U !

-

bottom of page