top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
Sabina De Craecker.JPG
Ajiri-Oghene Okpobresie

14e plaats

Vlaams parlement

Ajiri werd geboren in Gent (1997) als dochter van een Belgische moeder en een Nigeriaanse vader. Deze mix van culturen heeft haar van jongs af aan een bijzonder perspectief op de wereld gegeven. Hoewel het soms uitdagend was om haar plaats te vinden, heeft Ajiri waardevolle lessen geleerd over de veelzijdigheid van het leven en het belang van het omarmen van verschillende standpunten. Steeds met een sceptische blik probeert ze de vanzelfsprekende dingen in vraag te stellen.

Vanaf haar kindertijd ontwikkelde Ajiri een aanleg voor alles wat als creatief gezien kan worden. Urenlang kon ze verdwalen in haar tekeningen, een passie die de basis vormde voor haar latere liefde voor architectuur en animatie. Deze passies leidden haar naar de universiteit KU Leuven, waar ze architectuur studeerde. Parallel aan haar studies volgde ze avondlessen animatie.

Politiek was nooit echt Ajiri’s interessegebied, maar ze vond altijd tijd om zich te verdiepen in gesprekken over sociale thema’s. Zoveel mogelijk inzichten horen van mensen van andere achtergronden, mensen die anders denken, ondanks dat ze aansluiten bij haar eigen voornemens, is enorm waardevol voor haar.
Ajiri is nieuwsgierig aangelegd en probeert steeds met een open blik dingen te begrijpen. Toen de kans zich voordeed om zich aan te sluiten bij ‘Voor u’, greep ze die kans. Ze hoorde en zag dat het een burgerbeweging was met stuk voor stuk unieke mensen met verschillende ervaringen, en omdat er een belang is voor transparantie en duidelijkheid, dacht ze: 'Waarom niet?'


____

bottom of page