top of page
Voor U visual solo.png

Europees lijsttrekker Marta Barandiy (Voor U) slachtoffer vandalismePolitieke motieven niet uitgesloten. Politieonderzoek bezig.

 

Europees lijsttrekker voor de nieuwe partij Voor U is voortdurend slachtoffer van vandalisme. Zo werd de deurklink van Marta Barandiy's eigendom uitgebroken. Ook haar autoraam sneuvelde. De politie voert een onderzoek. Marta Barandiy is Vlaams-Oekraïense en sluit politieke motieven niet uit. “Ik ben mensenrechtenactiviste en neem het op voor de democratie en de vrije markt in heel Europa, ook in Oekraïne. Ik vraag sancties tegen de Russische agressor. Dat zint de tegenstanders van vrijheid en democratie niet maar ik blijf onze waarden verdedigen,” zegt Marta Barandiy (Voor U). Voorzitter van Voor U Els Ampe maakt zich zorgen: “Dit is een teken aan de wand dat democratie en vrije meningsuiting in ons land fragiel is geworden."

 

De Vlaams-Oekraïense Marta Barandiy (39) is docente internationaal recht aan de Vrije Universiteit van München. Ze richtte de grootste Oekraïense organisatie in ons land op: Promote Ukraine waar meer dan honderd vrijwilligers actief zijn. Marta strijdt voor een vrij en democratisch Europa dat veel actiever haar eigen waarden verdedigt. Als lijsttrekker van Voor U zet ze zich in voor een transparant en efficiënt Europa.

 

Marta Barandiy is moeder van twee kinderen die schoollopen in Vlaanderen. Ze behaalde haar Master en PHD in internationaal recht in Saarbrücken in Duitsland. Ze spreekt zeven talen waaronder de drie Belgische landstalen. Ze werkte vier jaar voor Volvo Trucks in Gent. In 2022 werd ze laureaat van The European Citizen Award van het Europees Parlement.


2 комментария


Комментарии отключены.

Klassieke inbraak, als er niks weg is en de woning is niet grondig overhoop gehaald werden de inbrekers vermoedelijk gestoord. Marta vervoegt nu het legioen der ervaringsdeskundigen die weten dat de politie niets zal doen, niets mag, kan of wil doen. PV'tje opmaken waar verder niets mee gebeurt.

Лайк

Dirk Baeyens
Dirk Baeyens
17 мая

lijkt mij eerder inbraak om verdachte reden..

Лайк
bottom of page