top of page

OOST-VLAANDEREN

Voor U visual solo.png
Profielfoto_Siebren.jpg
Siebren Portaels

6e plaats

Vlaams parlement

Siebren (°1993) is geboren en getogen in Halle. Sinds 2022 woont hij in Gent.
Hij is de jongste kandidaat binnen de leden van Voor U in Oost-Vlaanderen.

 

Wat hem onderscheidt, is zijn vermogen tot empathie, luistervaardigheid, inzettingsvermogen en zijn vastberadenheid om bruggen te bouwen tussen diverse belangengroepen.
 

Opleiding

Siebren studeerde eerst Wetenschappen-Wiskunde en rondde daarna zijn studies Sportmanagement af aan VIVES Brugge. In 2020 behaalde hij een certificaat ‘Take the Lead‘ aan Vlerick Business School Gent.
 

Werk en vrije tijd

Hij is een bezige en geëngageerde bij. Zo combineert hij zijn job Consultant Life Sciences, met een flexi-job als eventmedewerker in de sportwereld. Daarnaast is hij ook lid van het Gents MilieuFront, die zich via positieve acties het leefmilieu en duurzame mobiliteit in Groot Gent een duwtje in de rug wil geven.

De tijd die hem nog rest, vervult hij met sporten zoals lopen, fietsen en/of fitness. 


Hoe het begon in de politiek

Vanuit zijn lokale betrokkenheid en luisterend oor naar de bezorgdheden van medeburgers, besloot hij zich aan te sluiten bij N-VA Halle in 2017. De partij die voor verandering wou gaan in Halle, en die het dichtste aanleunde bij zijn eigen wensen om de stad beter en mooier te maken. In 2018 richtte hij, tezamen met 2 andere jongeren, jong N-VA Halle op. Hij wou met zijn engagement een verjongingsoperatie in de partij inzetten en de stem van de jongeren laten horen op het beleid. Dit lukte behoorlijk goed, en extra jongeren traden zelfs toe bij de partij. In 2020 werd hij voorzitter van jong N-VA Halle en Verantwoordelijke jongerenwerking voor N-VA Halle voor een periode van 2 jaar. Door andere prioriteiten en enkele frustraties binnen de partij, besloot hij om te stoppen met de politiek.
 

Op naar een positieve toekomst voor de jeugd met een nieuwe partij

Vele burgers zijn de beslissingen van de Vlaamse en VIVALDI-regering enorm beu, zo ook Siebren. Het heeft niet lang geduurd vooraleer hij opnieuw een stap in de politiek zette. Begin 2024 sloot hij aan bij de nieuwe partij van Els Ampe, genaamd Voor U.
 

Als geboren Vlaming en betrokken burger voelt hij sterk de roeping om zijn steentje bij te blijven dragen aan het welzijn en de welvaart van Vlaanderen. De nieuwe partij Voor U sprak hem aan omdat de nadruk wordt gelegd om op te komen voor de burger, en niet voor het partijbelang. Daarnaast kan hij zich sterk vinden met de 12 partijpunten van de partij.
 

Hij is ervan overtuigd dat een slanker, efficiënter, rechtvaardig beleid en het luisteren naar de jongeren de sleutel zijn tot het bevorderen van een rooskleurig Vlaanderen. De kleur van de nieuwe partij.

-

bottom of page