Ludo Vandervelden
9e opvolger
Kamer van Volksvertegenwoordigers
Ludo Vandervelden ( Etterbeek, 1 december 1955) woonde, tot na zijn studies als handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel, in Tervuren. Gedurende de universiteitsjaren was Ludo politiek geëngageerd en werd in zijn laatste jaar voorzitter van het Liberaal Vlaams Studenten Verbond te Brussel.
Zijn professionele loopbaan betekende echter snel het einde van zijn politieke engagement.
Door zijn werk werd hij in verschillende functies gezonden naar verschillende Europese landen. Zijn ervaring werd dan ook steeds breder door zijn internationaal parcours. Zo was hij na een eerst beroepsfase in België vervolgens actief in Duitsland (Düsseldorf), Frankrijk (Lyon en Parijs), even terug in België(Wezembeek-Oppem) en vervolgens terug naar Duitsland (Stuttgart) om uiteindelijk rond de eeuwwisseling terug in België (Kraainem) te belanden en te blijven.
Door zijn beroepservaring in de sectoren Chemie, automobiel, Metalen recyclage en verwerking, en Windenergie wenst hij voornamelijk zijn bijdrage te leveren in de domeinen Mobiliteit en Energie.
Regelgeving en vrijheid vergen een gezonde balans om een samenleving te doen bloeien en mensen gezond en gelukkig te maken. Ervaring leert dat Lean Management minder afval produceert, minder administratie en betere kwaliteit van het eindresultaat.
Het twaalf punten programma van Voor U maakt een vrije en leefbare maatschappij mogelijk, zonder betutteling en administratieve overlast, functionerend met gezonde boerenverstand en consequent optredend als rechtsstaat die afspraken en uitspraken uitvoert.
Als jonge rentenier, nog steeds actief als adviseur voor start ups en ondernemingen, weet Ludo dat we reeds genoeg hebben betaald aan de staat. Het wordt tijd dat we met praktische maatregelen het werken weer boeiend en lonend maken. Enkel wanneer je zin hebt om iets te doen blijf je actief en draag je ook bij aan de maatschappij ongeacht je leeftijd. Laat ons werken niet bestraffen door extra belastingen van welke aard ook. Stop met eerste lijn pensioenen te belasten. Stimuleer jonge ouderen om zich verder te engageren en de moeilijk te vinden knelpunt beroepen in te vullen door hun salarissen vanaf hun 65 jaar belasting en lastenvrij te maken. Ze hebben reeds genoeg betaald.
-