top of page

VLAAMS-BRABANT

Voor U visual solo.png
Vandervelden.jpg
Sabine Begine

4e plaats

Vlaams parlement

Sabine Begine uit Keerbergen is alleenstaande moeder van vier adolescente kinderen. Sabine werkt voltijds voor de NMBS. Daarnaast engageert ze zich al vele jaren om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te helpen. Dit door onder andere de bedeling van voedselpakketten maar ook door het aanreiken van betaalbare vakantiebeleving in Vlaanderen. Iedereen heeft immers eens nood aan ontspanning. Zeker ook de kinderen van gezinnen die het minder breed hebben.

Sabine hanteert en promoot duurzaam en energiezuinig leven. Ze hekelt ook de huidige politieke gang van zaken wegens niet geëngageerd voor het intrinsieke welzijn van de bevolking. Ze wordt droevig van de graaicultuur van de meeste politici die totaal niet inzitten met de burgers. Ze is ook kwaad op onze huidige beleidsmakers omdat ze de belangen dienen van invloedrijke spelers maar Jan Modaal letterlijk in de kou laten.

Volgens Sabine is er dan ook dringend nood aan warme mensen met gezond verstand in de politiek. Politici moeten terug de taal van de mensen spreken. Ze vindt het jammer dat veel mensen vandaag huiverachtig staan tegenover de term politiek omdat ze het niet meer kennen - en dit terwijl politiek een alledaags gegeven is. Politiek is verweven in ieders woonkamer, tot in ieders koelkast. Politiek is voor iedereen en door iedereen. Politiek mag geen ver-van-uw- bed show zijn. Politiek moet verstaanbaar en beleefbaar worden. In een ware democratie neemt iedereen deel aan dit proces. Iedereen moet het gevoel hebben mee te werken aan het welzijn van ons land. Iedereen moet meetellen en iedereen is belangrijk.

Sabine pleit ook voor een herwaardering van het beroep van zelfstandigen. Mensen die ondernemen zorgen immers voor werkgelegenheid. Te veel mensen lijken dit soms te vergeten. Ook is er daarnaast meer respect nodig voor onze landbouwers. Zonder hen hebben we immers geen gezonde voeding.

Sabine wil tenslotte vooral dat onze politiek en overheid veel meer transparant worden. Op die manier wordt het beter voor iedereen en zal het vertrouwen in de overheid ook opnieuw toenemen.

___

bottom of page