top of page

VLAAMS-BRABANT

Voor U visual solo.png
Vandervelden.jpg
Yves Leduc

15e opvolger

Vlaams parlement

Geboren in Laeken tijdens de Expo in juli 1958, maar opgegroeid in Meise, Vlaams-Brabant, echtgenoot van Nancy en fiere papa van vier zonen en grootvader van driefantastische kleindochters, mijn hobby’s zijn fietsen en reizen, beroepsmatig heb ik veel ervaring opgedaan in nationale en internationale handel (EMEA) voor consumptiegoederenalsook trading & consulting in de medische omgeving voor enkele top 100 (globale wereld) bedrijven maar ook KMO’sen start-ups. Sinds vorig jaar kan ik genieten van een (klein)pensioen, belangrijk wel is dat ik hierdoor meer tijd voor politiek kan inplannen.

Mijn eerste spontane stem heb ik uitgebracht begin van de jaren ’80 (stemgerechtigdheid was toen 21 jaar) en ja deze ging naar de eerste “groene” partij. Leuk dat die eerste groene verkozene met de fiets naar de wetstraat ging, en de dag erna zo teleurgesteld dat hij ondanks dat het schitterend weer was, toch wel met zijn luxewagen en chauffeur naar Brussel ging…, dus voor de politiek had mijn interesse meteen een flinke deuk gekregen. In een later stadium ging mijn voorkeursstem naar mensen en niet naar een partij omdat ik mij in de standpunten van geen enkele partij ooit heb kunnen aansluiten.

Ja, politiek is belangrijk voor mij, gelukkig zijn is belangrijk voor mij, gezondheid is belangrijk voor mij, maar ook voor ons allen, voor onze kinderen en kleinkinderen en deze spiritheb ik gevonden bij burgers, mensen, vrienden en famillie.Samen met een groep iets (eigenlijk veel…) willen veranderen aan het beleid van ons klein land (en op langere termijn ook voor Europa), de gemeenschap en de verantwoordelijkheidnemen om voor al onze burgers een positieve brug te bouwen naar een duurzaam en (h)eerlijk politiek beleid op lange termijn. Persoonlijk ben ik voorstander van het referendum voor belangrijke burgerlijke beslissingen, alhoewel ik ook begrijp dat dit ook een negatieve inslag kan hebben in bepaalde dossiers.
Ik wens mij in te zetten om de partij op de lokale en nationale politieke kaart te brengen, om mijn professionele ervaring te delen met het bestuur en alle leden, maar ook met alle burgers van Vlaanderen, België en Europa, op weg naar een open wereld waar respect voor de mens, dier en natuur weer zijn plaats krijgt.

https://www.linkedin.com/in/yvesleduc1958/

___

bottom of page